• BAZIN ACOPERIT

  TEMPERATURA APA 31C,  AER 30-32C

  CURSURI INOT IN CONDITII EXCELENTE!

 • CU NOI INVINGI TEAMA DE APA,

  INVETI MISCARILE DE BAZA

  OBTII UN STIL DE INOT ELEGANT!

 • VREI SA-TI MENTII TONUSUL,

  SA TE RELAXEZI DUPA O ZI DE MUNCA,

  VINO SA INOTI CU NOI!

 • GRUPE DE MAXIM 5 CURSANTI!

  ANTRENAMENTE EFICIENTE

  DAR CU BUNA DISPOZITIE!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
buton membrii 200x90
clubsportivfunswim21 275x70

Despre inot copii                 Initiere inot copii                 Perfectionare inot copii

Initiere inot copii

Va prezentam mai jos etapele de varsta in modul de dirijare a unui copil pentru a deveni un cunoscator al inotului sau chiar un posibil sportiv de performanta si inalta performanta:

Pana la 4-5 ani: cat mai multa baie, joaca in apa, evitand clar fortarea si, mai ales, contactul neplacut al ochilor cu sapunul; obiectivul principal – placerea de a se juca in apa.

Art1INITIERECOPII Art3INITIERECOPII Art5INITIERECOPII

Intre 5-9 ani: invatarea inotului de supravietuire, saritura in apa adanca, calcarea apei, inot defalcat cu picioarele, inot in coordonare globala (-/+respiratie), invatarea miscarilor de baza a procedeelor spate si crawl pe distante scurte; atingerea unui nivel cat mai natural al relatiei cu apa, cu bazinul, cu regulile de lectii sau de joaca.

Intre 8-11 ani: invatarea inotului sportiv, a cat mai multor procedee tehnice, a starturilor, a intoarcerilor in conditiile impuse de efortul aerob moderat si a sprinturilor de maximum 50m, joaca cat mai multa.

Art11INITIERECOPII Art12INITIERECOPII Art13INITIERECOPII

Intre 10-13 ani: perfectionarea tehnicii insusite in conditiile efortului combinat aerob - anaerob, sprinturi, cu accentuarea frecventa a modalitatii de a inota cu cea mai mare viteza cu un numar minim de miscari (brate + picioare).

Intre 12-15 ani: specializarea in 1-2 procedee personale si definitivarea optiunii de a concura in 2-3 probe individuale si de stafeta.

Intre 14-17 ani: atingerea maiestriei.

Dupa 16 ani: consacrare nationala, internationala.

Dupa 22-24 ani: intreruperea treptata a regimului de viata sportiva, "dezantrenare".