• BAZIN ACOPERIT

  TEMPERATURA APA 31C,  AER 30-32C

  CURSURI INOT IN CONDITII EXCELENTE!

 • CU NOI INVINGI TEAMA DE APA,

  INVETI MISCARILE DE BAZA

  OBTII UN STIL DE INOT ELEGANT!

 • VREI SA-TI MENTII TONUSUL,

  SA TE RELAXEZI DUPA O ZI DE MUNCA,

  VINO SA INOTI CU NOI!

 • GRUPE DE MAXIM 5 CURSANTI!

  ANTRENAMENTE EFICIENTE

  DAR CU BUNA DISPOZITIE!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
buton membrii 200x90
clubsportivfunswim21 275x70

Polo pe apa

ArtPOLO

JOCUL DE POLO PE APA

Jocul de polo pe apa este un sport dur, competitiv si solicitant care se intinde pe durata a 4 reprize a cate 8 minute fiecare. Fiecare echipa este formata din maxim 13 jucatori si datorita intensitatii jocului inlocuirile sunt frecvente. In terenul de joc, in orice moment al jocului, sunt admisi numai maxim 7 jucatori din fiecare echipa.

ECHIPA

Fiecare echipa este formata din maxim 13 jucatori din care 7 jucatori sunt in teren/bazin. Dintre cei 7 jucatori, unul este portar.

TERENUL DE JOC

Lungimea terenului ar trebui sa fie de 25 metri (femei) si 30 metri (barbati) iar latimea de 20 metri (dar nu mai putin de 17 metri). Adancimea ideala este de cel putin 1,8 metri.

ATAC/APARARE

Echipa in atac este echipa care are mingea si incearca sa inscrie. Echipa in aparare incearca sa opreasca atacul si sa recupereze mingea pentru a ataca la randul ei.

MECIUL

Meciul se intinde pe perioada a 4 reprize a cate 8 minute fiecare. Exista o pauza de 5 minute la jumatatea meciului si cate o pauza de 2 minute intre celelalte reprize.

INLOCUIRILE

Antrenorii au voie sa inlocuiasca jucatorii folosind regula de re-intrare (zona de re-intrare pentru fault cu eliminare) in orice moment al jocului si desigur dupa ce a fost inscris un gol si in timpul pauzelor.

INCEPUTUL JOCULUI

Fiecare echipa se aliniaza de-a lungul liniei de poarta si asteapta fluierul arbitrului. La fluier, jucatorii ambelor echipe se intrec catre centrul terenului in incercarea de a ajunge primii la minge si de a incepe atacul.

REINCEPEREA JOCULUI DUPA INSCRIEREA GOLULUI

Dupa ce una dintre echipe a inscris, amadoua echipele trebuie sa stea/se retraga in jumatarea proprie. Mingea intra in posesia echipei care a primit golul. Aceasta va pleca in ofensiva de indata ce arbitrul semnalizeaza reinceperea jocului.

GOLURILE

Un gol este marcat atunci cand intreaga minge a depasit linia dintre cele doua bare laterale ale portii. Un gol poate fi marcat de oriunde din terenul de joc, cu excepţia portarului, care nu are permisiunea să depășească sau să atingă mingea dincolo de linia de centru. Un gol poate fi marcat cu orice parte a corpului cu excepţia pumnului strâns. Un gol poate fi marcat prin conducerea mingii în poarta.

FAULTURI

In acest joc, exista trei tipuri de faulturi: faulturi simple/minore, faulturi sanctionate cu eliminare si faulturi sanctionate cu lovitura de pedeapsa.

REGULI PENTRU PORTARI

Ca in majoritatea sporturilor, exista reguli speciale pentru portari, deoarece acestia au o sarcina speciala de indeplinit.Spre deosebire de restul jucatorilor, unui portar ii este permis sa mearga sau sa stea in picioare pe fundul bazinului. El poate lovi mingea cu pumnul si poate atinge si prinde mingea cu ambele maini. Portarul poate inscrie si goluri cu conditia sa nu intre in jumatatea de teren adversa. Portarul nu are voie sa miste poarta si plasa portii in timpul jocului sau sa scufunde mingea in timp ce se apara de un atacant pe cale de a inscrie. Daca misca poarta sau scufunda mingea sub presiunea jucatorului care ataca, se va acorda lovitura de pedeapsa celeilalte echipe.