• BAZIN ACOPERIT

  TEMPERATURA APA 31C,  AER 30-32C

  CURSURI INOT IN CONDITII EXCELENTE!

 • CU NOI INVINGI TEAMA DE APA,

  INVETI MISCARILE DE BAZA

  OBTII UN STIL DE INOT ELEGANT!

 • VREI SA-TI MENTII TONUSUL,

  SA TE RELAXEZI DUPA O ZI DE MUNCA,

  VINO SA INOTI CU NOI!

 • GRUPE DE MAXIM 5 CURSANTI!

  ANTRENAMENTE EFICIENTE

  DAR CU BUNA DISPOZITIE!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
buton membrii 200x90
clubsportivfunswim21 275x70

Despre inot copii                 Initiere inot copii                 Perfectionare inot copii

Despre inot copii

Varsta ideala pentru a incepe lectiile de inot este la 4 ani, atunci cei mici sunt asteptati de antrenori la cluburile de inot. Sub aceasta varsta, majoritatea copiilor nu au capacitatea de a executa corect miscarile de inot, o fac mai mult instinctiv, in joaca, existand totusi exceptii. Inotul este singurul sport recomandat de specialisti copiilor în varsta de pana la 10 ani.
Motivul: in mediu acvatic muschii si articulatiile se pun in miscare fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate sau presiune, se obtine o crestere armonioasa, echilibrata a copilului, o buna coordonare a miscarilor.

ArtDESPINOTCOPII1 ArtDESPINOTCOPII3 ArtDESPINOTCOPII2

Capacitatea respiratorie creste, plamanii se dezvolta cel mai bine in acest mod, consecinta fiind o mai buna oxigenare a sangelui, cu efecte benefice, mai ales la nivelul creierului.

Copiilor care sufera de astm le este recomandat in mod special sa mearga la cursuri de inot, frecventa crizelor de astm scazand considerabil in urma dezvoltarii capacitatii respiratorii.

Copilul tau petrece prea mult timp in fata calculatorului sau a televizorului? Acest lucru afecteaza negativ atat mintea cat si corpul sau. O metoda de a contracara aceste lucruri este sa-l aduci la bazin unde sa ia lectii de inot cu instructorii nostri specializati.

Inotul va creste increderea in sine a copilului, deoarece in cadrul lectiilor de inot se cultiva un comportament concentrat catre atingerea de obiective si apare satisfactia reusitei.

Prin tehnicile folosite, instructorul de inot stimuleaza si dezvolta atentia si concentrarea copilului.  Astfel se dezvolta functiile cognitive ale micutilor, atat de necesare in procesele de invatare.

Lectiile de inot dezvolta pozitiv personalitatea copilului: psihicul este modelat în aşa fel incat se va obisnui cu munca urmata de reusita, iar micutul tau va fi ghidat de ambitie in orice actiune.

O activitate care necesita timp, rabdare si pricepere pedagogica, alegerea metodelor prin care copilul invata procedeele de inot ramane la latitudinea antrenorului sau instructorului specializat, acestia fiind singurii care ii pot invata pe copii corect tehnicile de natatie.

Sunt parinti care doresc sa-si invete singuri copiii sa inoate, dar specialistii ii avertizeaza ca micutii isi formeaza astfel niste deprinderi care nu sunt nici corecte, nici eficiente.

Copiii care invata sa inoate fara antrenor, cu ajutorul parintilor, prietenilor sau singuri ajung de cele mai multe ori sa inoate incorect, într-un mod care ii solicita inutil si ii oboseste, deprinderile gresite fiind apoi mai greu de corectat.

In schimb, parintii pot desfasura foarte bine activitatea de acomodare a copilului in mediul acvatic, joaca in apa, balaceala si relaxare, insa partea de initiere in tehnica inotului trebuie facuta de catre un specialist in domeniu.