• BAZIN ACOPERIT

  TEMPERATURA APA 31C,  AER 30-32C

  CURSURI INOT IN CONDITII EXCELENTE!

 • CU NOI INVINGI TEAMA DE APA,

  INVETI MISCARILE DE BAZA

  OBTII UN STIL DE INOT ELEGANT!

 • VREI SA-TI MENTII TONUSUL,

  SA TE RELAXEZI DUPA O ZI DE MUNCA,

  VINO SA INOTI CU NOI!

 • GRUPE DE MAXIM 5 CURSANTI!

  ANTRENAMENTE EFICIENTE

  DAR CU BUNA DISPOZITIE!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
buton membrii 200x90
clubsportivfunswim21 275x70

Sfaturi utile

ArtSFATURI

1. Grupele sunt formate din 5-6 cursanti, asta pentru a fi suficient spatiu si a i se acorda suficient timp fiecarui cursant. Pentru initiere inot, un numar mai mare de cursanti in grija unui instructor, intr-o lectie cu durata de 1h, este aproape imposibil sa acorzi suficient timp fiecarui elev. Atunci cand te hotarasti sa mergi sau sa iti duci copilul la cursuri initiere inot, trebuie sa te intrebi cata atentie ti se acorda sau i se va acorda copilului tau daca pe un culoar sunt mai mult de 5-6 cursanti si un singur antrenor.

 

2. Ora de inot are 55 minute si este compusa din:
- 5 minute incalzire pe mal,
- 5-8 minute incalzire si acomodare in apa sau la marginea bazinului si cu picioarele in apa,
- 35-40 minute reprezinta partea fundamentala in care se executa miscari specifice procedeelor de inot si pentru invatarea miscarilor de baza in functie de nivelul de pregatire al cursantilor din grupa,
- 5 minute incheierea, care reprezinta inot usor de relaxare sau joaca in functie de varsta si nivelul de pregatire al cursantilor.

 

3. Atunci cand vorbim despre INITIERE INOT, antrenorul sau instructorul trebuie sa stapaneasca foarte bine miscarile si tehnicile pe care urmeaza sa le invete cursantul. In concluzie, trebuie sa va interesati foarte bine despre cel ce urmeaza sa va invete corect procedeele de inot. Pentru ca elevul sa inteleaga teoria, dupa explicarea teoriei, un profesionist intra in apa si exemplifica miscarile explicate apoi ajuta fiecare cursant sa le execute. Tot el stie sa corecteze miscarile cursantilor pana la perfectionare.

 

4. Nu va orientati intotdeauna dupa tarifele cele mai mici!
Te poti trezi in situatia in care un curs de inot de 8 lectii costa 350-400 RON, iar la un alt club costa 240-280 RON, insa la primul curs, garantat copilul va invata ceva dupa cele 8 lectii, si se va bucura de bune conditii de antrenament  iar la cel de al doilea, dupa 8 lectii inca sta in colac si va trebui sa mai achiti inca minim un modul de 8 lectii pentru a invata cateva miscari de baza. In final, ai pierdut mai mult timp in jurul bazinului asteptandu-ti copilul de la cursuri si a costat mai mult (iar costurile au fost mai mari). Bineinteles, se poate intampla si invers, dar ceva mai rar.

 

CONDITIILE DE ANTRENAMENT
In general pretul este influentat de calitatea serviciilor si de conditiile de pregatire si aici fiind vorba despre:
- Temperatura apei care trebuie sa fie obligatoriu minim 28.5 °C – 29.5 °C in bazinul de inot si minim 31 °C in bazinul pentru bebelusi (imaginati-va un copil de 4-7 ani stand 50 minute in apa de 26 °C)
- Temperatura din incinta bazinului minim 30 °C
- Apa trebuie sa aiba un continut de clor rezidual de maxim de 0,4 mg/l si un ph de 7,2-8,2
(Niciodata dupa antrenament pielea copilului nu trebuie sa miroasa a clor)
- De asemenea va sfatuim sa vizitati vestiarele, dusurile si toaletele clubului, sa nu va imaginati ca antrenorii sau instructorii, vor merge intotdeauna la toaleta cu cei mici. Cei mici vor merge singuri si din acest motiv grupurile sanitare trebuie sa fie exemplare si curate in orice moment.

 

5. Interesati-va la cei inscrisi deja la cursuri!
Mergeti intr-una din zile si, la iesirea din bazin, cu scuzele de rigoare, rugati un cursant sau un parinte care a adus copilul la inot sa va spuna despre:
- temperatura apei in bazin, igiena enerala, conditiile din vestiare si de la dusuri.
- este multumit de ceea ce se intampla in apa.
- au invatat ceva miscari si procedee de inot si in cat timp.
- se respecta programul de inot si de cati cursanti se ocupa un antrenor in cadrul unei lectii.