buton membrii 200x90
clubsportivfunswim21 275x70

Club

Info

Articles

Kinesio Tape

 


Aplicarea benzii kinesio corespunzator, reprezinta o tehnica de reabilitare, care este conceputa pentru a facilita procesul natural de vindecare a organismului, oferind in acelasi timp sprijin si stabilitate pentru muschi si articulatii, fara a restrange insa miscarile naturale ale organismului.

Trateaza cu succes o varietate de probleme ortopedice, neuromusculare sau neurologice. De asemenea, benzile kinesio amelioreaza durerea si faciliteaza drenajul limfatic.

Astazi, Kinesio Taping este acceptata de catre medici şi sportivi din Japonia, Statele Unite ale Americii, Europa, America de Sud şi in alte ţari asiatice. Kinesio Tape poate fi utilizat in asociere cu alte tratament cum ar fi : crioterapia, hidroterapia, masajul sau electrostimularea. In prezent, Kinesio Taping este folosit in spitale, clinici, licee şi chiar şi de catre echipele de sport profesionist.

 

Pregatirea pentru aplicare:

1.      Testarea Alergenica

Testul de sensibilitate a pielii se realizeaza cu o bucata de banda kinesio de dimensiuni 5x5 cm de banda pe bratul pacientului. Se asteapta 30 minute. Daca va confruntati cu furnicaturi sau mancarime, indepartati banda kinesio imediat si se spala orice reziduuri de adeziv usor de pe piele.

2. Pregatirea pentru utilizare a benzilor kinesio

Pielea trebuie sa fie uscata si lipsit de orice uleiuri sau creme. Aplicati banda cu cel putin 30 de minute inainte de sport. Colturile rotunjite pot preveni eliberarea prematura a benzii de pe piele. Puteti folosi foarfeca Tape Original special pentru taierea benzii sau o alta foarfeca.

                                                                                         

Afectiuni tratate:

• Afectiuni ortopedice si posttraumatice: luxatii, entorse, fracturi, tulburari de statica vertebrala (scolioze, cifoze), picior plat.

• Afectiuni reumatismale degenerative articulare: spondilartrozele, coxartrozele, gonartrozele, artrozele mainilor.

• Afectiuni reumatismale degenerative abarticulare: periartritele scapulohumerale, coxo-femurale, calcaneitele.

• Afectiuni neurologice periferice: nevralgii si nevrite, dureri din diferite cauze: hernii de disc cervicale, toracale, lombare.